fredet ejendom

1154 København K

Opgaven:

Kunden ønskede at rummene i den charmerende fredede københavnerlejlighed fra 1850’erne blev udnyttet bedre og vægge flyttet. Således at gæster ikke gik fra stue gennem soveværelse for at komme til køkken og badeværelse. Kunden ønskede et større køkken, hvorfor rumfordelingen i forhold til badeværelse skulle ændres. Der var et ønske om mere lys.

Løsning:

Væggen mellem badeværelse og køkken blev revet ned for at give mere plads i køkkenet og optimere pladsen på badeværelset yderligere. Der var et tæt samarbejde med en snedker der blev hyret til opgaven, der efter aftale med kunden stod for hele processen. Med et begrænset budget blev der benyttet køkkenkorpus fra Kvik køkken og en snedker stod for at lave, levere og montere resten af køkkenet inkl. en lækker 8 mm massiv stålbordplade. Brixval ønskede at udnytte den kvist der tidligere var på badeværelset, den blev med den nye væg flyttet til køkkenet og dermed skabt lys og qua ombygningen var der plads til højskabe til bl.a. indbygget ovn.

De to stuer blev ændret til soveværelse og dagligstue adskilt af en væg og spisestuen blev placeret mellem stue og køkken. Soveværelset blev mindre i den nyrenoverede lejlighed, da det ikke er et opholdsrum. Renoveringen blev lavet med respekt for den gamle bygning og små detaljer som blotlagte mursten og høje paneler giver lejligheden præg af den oprindelige byggestil.

 

efter renovering

 
DPP_00262.jpg
DPP_00256.jpg

arkitekttegningerne


tegning.png

TEGNINGER

før projektstart


tegning2.png